У Києві ввели податок на Інтернет

Столична мерія хоче заробляти на користувачах Інтернету до 70 мільйонів гривень за рік.

 

 

Київська мерія запровадила для кабельних операторів "податок" за розміщення телекомунікаційних мереж і надання послуг населенню столиці.

Як заявив заступник глави Київської міської адміністрації Руслан Крамаренко, ухвалення цього рішення дозволяє сподіватися на суму надходжень до 60-70 млн грн в рік, повідомляє прес-служба Інтернет партії України.

"Фактичне населення Києва станом на 2011 рік - 4,7 мільйона жителів. Кількість користувачів Інтернету складає 22% від цього числа, тобто трохи більше мільйона осіб. За умови, що в одній сім'ї в середньому двоє користуються Інтернетом, отримуємо 517 тисяч потенційних платників. Як відомо, будь-які оподаткування завжди лягають на плечі кінцевого користувача. Провівши нескладні математичні розрахунки 70 млн / 517 тис. = 135,4 грн ми повинні переплачувати", - пояснює лідер Інтернет партії України Дмитро Голубов, коментуючи рішення міської влади.

"У той час, як в європейських містах Інтернет роблять практично безкоштовним, у нас, як завжди беруть з Європи тільки європейські податки", - додає він.

У результаті, на думку Голубова, введення Київським муніципалітетом додаткової плати для кабельних операторів ляже на плечі столичних користувачів Інтернету.

Нагадаємо, раніше вже робилися спроби ввести податок на користування світовою мережею. У 2009 році за ініціативою депутата від БЮТ Сергія Терьохіна на розгляд Верховної Ради був поданий відповідний законопроект. Завдяки численним протестам, законопроект ухвалений не був.

TCH