Свято Зими і "Книга рекордів" у Бережанах

 
Молодіжний портал Бережанської міської громадської організації «Рідне місто» ніколи не втрачає нагоди зробити собі та іншим свято. І у лютому нас не зупиняли ні снігопади, ні міцні морози - молодь міста почала готуватись до відновлення колись традиційних святкувань на Бережанщині – Свята Зими...  
І воно таки відбулося 19 лютого 2012 р. 
З 10 год. ранку на міському стадіоні відбувся дружній зимовий турнір, перемогу в якому отримала команда “Юність”.
 
 
 
Протягом всього свята в Замковому парку лунала весела та запальна музика про зиму, за що ми дуже вдячні Юлі Винниченко та працівникам Районного будинку народної творчості. На початку свята хороший настрій людям дарували казкові герої Будинку творчості школярів (директор Зіна Токарська) - Грудень, Січень, Лютий та Зима (кер. Лариса Васютенко), Герда, Кай та Снігова Королева (кер. Оксана Гребень). А ось доброю піснею потішили артисти студії «Крок» (кер. Роман та Роксолана Видиш).
 
 
 
Маленьких дітей на дитячій поляні розважали волонтери Свята Зими: Христина Рудіч, Вікторія Скальська та Тетяна Карпишин. 
Також на естафетній поляні у п’ятнадцяти конкурсах свої сили випробували понад сто підлітків, отримавши за це солодкі призи. Тут перетягували один одного на санчатах, їли вареники зі сметаною з руками за спиною, майстрували прикраси для зимової ялинки, співали пісні, ліпили снігові баби та інше. За драйвовість  і створений дух змагань на естафетах дякуємо нашим волонтерам: Марічці Хрептак, Ользі Боберській, Ользі Люпі, Лілі Юськів, Наталі Думанській,  Мар’яні Малій, Надії Перфецькій та Олесі Гевко. Призи за перемогу учасники свята змогли отримати за підтримки відомого політика Валентина Наливайченка (який допоміг і до загальної підготовки свята).
 
 
 
За благоустрій території дякуємо Мирону Гудзиляку, Віктору Троханяку, Володимиру Мельнику, Дмитру Ковальчуку, а також працівникам міського комунального підприємства «Благоустрій».  
Відвідувачів свята пригощали супермаркет «Дует» та кафе «Стара Фортеця», а гарячий чай та смачна каша з польової кухні були подарунком бережанця, відомого політика Руслана Кулика.
 
 
 
Надзвичайно красиву снігову скульптуру – снігового дракона «Євро-2012» (фото внизу) змайстрували Ігор Крук з дочками Настею і Ангеліною. 
 
 
 
А прем’єрою свята стало відкриття «Книги Рекордів Бережан», ведучим та експертом якої був неперевершений Микола Проців. І першими в Бережанах  Свідоцтва за встановлення рекордів отримали: 
№1 - Олександр Проданюк як «Найвищий учасник Свята Зими»,
№2 - Василь Коваль за найдальше «Кидання своєї шапки»,
№3 - Андрій Ширалієв за найдальше «Кидання сніжки»,
 
№4 - Іван та Михайло Гуки за найвлучніше «Кидання та ловлю сирих курячих яєць»,
№5 - Олександр Остапів за «Найдовшу бурульку, принесену на Свято»,
№6 - Восьмеро дітей міста за «Найвищу снігову бабу».
 
  
«Книга рекордів Бережан» буде фіксувати нові рекорди та заохочувати до їх появи на усіх святкуваннях міста.
Належне місце свята займала ковзанка. Проте, оскільки ніхто не прийшов з ковзанами, Микола Проців використав її для змагання на їзді на санчатах (лежачи на животі). Тож будемо вважати її експериментальною, а наступного року хочемо зробити ковзанку на цілу зиму.
 
 
 
Організатори ще раз висловлюють подяку за допомогу у відродженні «Свята зими»: Валентину Наливайченку, Руслану Кулику, Бережанській міській раді (В.Музичка), Будинку Народної Творчості (Р.Винник), в/ч А-1461 (С.Фортельний), СДПЧ-7 (Т.Калакура), ТОВ «МегаКом» (С.Криворучка), СП ТОВ «Санза-ТОП» (О.Наконеч-ний), ФО-П А.Якимів, кафе-ресторану «Стара фортеця», кафе «Кондитерська», магазинам «Явір» і «Дует», Валерію Бабичу та усім, хто долучився та прийняв участь!
Алла Соколовська, куратор Молодіжного Порталу
Володимир Якимів, голова БМГО «Рідне місто»