Українські справи проти бездіяльності та корупції

Минає півроку з часу виборів до Верховної Ради. Бережанцям запам’яталася яскрава виборча кампанія команди Наливайченка-Петровського. І хоча Володимиру Петровському не вдалося стати народним депутатом від Зборівського округу, кидається в очі, що 35% виборців Бережанщини підтримали саме його.


- Пане Володимире! Нашим читачам цікаво буде довідатись, чим Ви займаєтесь зараз та які маєте плани на найближче майбутнє.

Дозвольте через вашу газету подякувати всім, хто підтримував нас, хто працював і залишається працювати в команді Наливайченка-Петровського. Ми об’єднали людей з різних політичних сил, позапартійних навколо ідеї побудови могутньої України, справедливої держави, навколо ідеї очищення України від неукраїнської влади, від корупції та свавілля чиновників різних гілок влади.

Усвідомлюємо, що перемогти не вдалося через загальні суспільно-політичні тенденції. Але не шкодую за цим. Адже в ході кампанії впродовж 2012 року ми з побратимами реалізували більше сотні різноманітних проектів на Терно-пільщині. Добрі справи завжди дають добрі сходи. Найголовніше те, що ми сформували потужний колектив однодумців на чолі з народним депутатом Валентином Наливайченком, з яким зможемо серйозно прислужитися жителям Тернопільщини, виробили навики командної праці, уміння реалізації різноманітних проектів.

Вдячний Валентину Наливайченку за те, що доручив мені виконувати обов’язки помічника-консультанта народного депутата. Ми відкрили громадські приймальні в Тернополі, Зборові та Бережанах. Валентин Олександрович обіцяв не залишатись осторонь проблем нашого округу. Незважаючи на те, що фракція «УДАРу» «закріпила» його за Запорізькою областю, він свої обіцянки, дані виборцям Зборівського округу, виконує.

Зараз ми надаємо юридичну та організаційну допомогу жителям нашого краю, захищаємо їх від свавілля та байдужості окремих представників влади, правоохоронних органів, місцевих «господарників». На прохання депутата велику увагу звертаємо на питання захисту прав жінок та дітей, особливо сиріт.

- Які проблеми, на Вашу думку, є найболючішими у нашому районі?

Проблем багато, але на першому місці – питання перспективи існування району взагалі, адже процес перетворення Бережан у велике село пішов. Влада всерйоз планує реалізувати до 2020 р. адміністративно-територіальну реформу. Прикриваються рухом у Європу, вимогами Євросоюзу щодо реформування місцевого самоврядування. Боюся, що ця, як і всі інші «реформи» в Україні, буде мати свої особливості і обов’язково призведе до погіршення. З карти зникне Бережанський район, зникнуть тисячі сіл по Україні. Моя позиція однозначна – влада, яка не має підтримки у суспільстві, не може проводити жодних реформ. Запитайте сьогодні медиків та пацієнтів – чи приводить до покращення медичного обслуговування медична реформа? А хіба реформа освіти не зводиться лише до «оптимізації мережі», тобто закриття «неперспективних» шкіл? Ось так непомітно і вся держава стане «неперспективною».

Найбільшою бідою у нашому районі є відсутність робочих місць, тотальне безробіття. А ще – жахливі дороги. Тим часом проходить дерибан землі, розцвітає корупція, зневага до інтересів місцевих громад, якими фальшиві політики прикриваються напередодні виборів. Інколи складається враження, що Бережанам щось пороблено та ще й задавнено...

Третє десятиліття триває міжусобна війна між так званими місцевими політичними елітами. Вона то стихає, то активізується, але в підсумку в програші залишається місто і район, тому що в цій боротьбі немає конструктиву, немає щирого вболівання за Бережани, є пусті слова, демагогія і лише власна вигода. Тому й місто наше із славною історією перетворилося у захолустя і дуже скоро на гербі району, в якому живемо, буде не гордий олень, а бородата коза.

Тому сьогодні архіважливим є те, щоб в нас знайшлися здорові сили, які консолідуються навколо питання розвитку Бережанщини, свої власні інтереси відкладуть на другий план, припинять чвари, поведуть всією громадою боротьбу з усім, що заважає розвитку краю, енергію свою спрямують на позитив. Такими силами могли б стати громадські організації, ініціативи, рухи.

- Над якими питаннями Ви працюєте як депутат Тернопільської обласної ради?

Щодо поточних конкретних справ, то при формуванні обласного бюджету вдалося «вибити гроші» на ремонт фасаду Бережанської школи-інтернату, домовитись про фінансування будівництва центральної дороги в рідних Саранчуках, але бюджет досі не приймається. Виконання повноважень депутата обласної ради паралізовано, бо обласна рада не працює. Владна партія різними маніпуляціями блокує роботу цього представницького органу. Посилюється враження, що країна стоїть над прірвою, що її чекають великі потрясіння у найближчому майбутньому.

Тому в цей непростий час зосереджуємо увагу на правозахисній роботі для простого народу. В політичній площині мрію зберегти потужну команду, яка була зі мною в районній організації «Нашої України»; роблю все, що в моїх силах, для консолідації здорових політичних сил в районі – адже попереду нас чекають важкі випробування.

Наразі, продовжуючи ланцюг добрих справ В.Наливайченка, структуруємо нашу команду в громадський рух «Українська справа», запрошуємо в її лави представників громадськості, різних політичних партій, тих людей, які хочуть займати активну громадянську позицію, які хочуть творити, будувати нову Бережанщину – перспективну, соціально справедливу. Таку, яка динамічно розвиватиметься, в якій буде завдано удару корупції, свавіллю та розперезаності чиновників.

- Бажаємо успіху Вам і Вашій команді!

Б.І.