Бережани запрошують на Конференцію

   Шановні колеги!
   Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани у жовтні 2018 р. проводить Шосту науково-краєзнавчу конференцію «Опілля в історико-культурному розвитку України». Тема цьогорічного наукового заходу: «Доля історико-архітектурної спадщини західноукраїнських земель у часи Першої світової війни та революційних подій 1917-1921 рр.». Щиро запрошуємо взяти участь в роботі конференції.

Пропонується розгляд проблеми за такими напрямками:
1. Історико-архітектурна спадщина західноукраїнських земель в зоні бойових дій періоду Першої світової війни: регіональні та місцеві аспекти.
2. Пам’ятки архітектури краю в часи революційних подій та українсько-польського воєнного протистояння.
3. Історико-архітектурна спадщина Бережанщини та Опільського краю: втрати й відродження.
4. Доля архітектурних шедеврів і війна: трагічні сторінки від минулого до сьогодення.
5. Збереження пам’яток у період бойових дій: пам’яткоохоронна традиція та сучасна нормативна теорія.
Заявлені тематичні блоки не є вичерпними і можуть доповнюватися, зокрема й на підставі пропозицій від майбутніх учасників конференції.

Про свою згоду взяти участь у роботі конференції просимо повідомити до 15 червня 2018 р., а також подати заявку на участь (в довільній формі), яка повинна містити таку інформацію:
• Прізвище та ім’я учасника;
• Місце роботи, посада;
• Науковий ступінь, вчене звання (якщо є);
• Адреса, телефон, e-mail.
Планується видання тез доповідей до початку роботи конференції. Тому їх слід подати до 01 липня 2018 р. При підготовці тез прохання дотримуватися таких вимог:
• об’єм – 2-3 стор. формату А4, шрифт Times New Roman, 14 кегль, через один інтервал; поля: ліве – 2,5 см, верхнє і нижнє – по 2 см, праве – 1 см;
• посилання – у квадратних дужках, де перша цифра означає № джерела в алфавітному порядку розташування, а друга – № сторінки чи аркуша; бібліографію (12 кегль через 1 інтервал) оформляти після тексту в алфавітному порядку з наскрізною нумерацією; від основного тексту її слід відділити словами «Джерела та література»;
Заявку на участь в роботі конференції та тези доповіді просимо надсилати за адресою: 47501, Державний історико-архітектурний заповідник у м. Бережани, вул. Вірменська, 4, м. Бережани, Тернопільська область; e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Тел. для довідок:
(03548) 2-41-04 – науково-дослідний та культурно-освітній відділ Державного історико-архітектурного заповідника у м. Бережани
096 – 200-71-47 – Парацій Володимир Михайлович (завідувач науково-дослідного та культурно-освітнього відділу)
067 – 799-57-18 – Лугова Олена Степанівна (науковий співробітник)