«ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА-2018»

17 квітня в актовій залі відбулось один з найграндіозніших планових заходів Бережанського агротехнічного коледжу - феєрична культурно-мистецька подія «ГОЛОСІЇВСЬКА ВЕСНА-2018».

Це дійство згідно з традиціями Національного університету біоресурсів і природокористування України кожного року активізує весь творчий потенціал нашого університету та його відокремлених підрозділів по всій країні. Не став винятком і цьогорічний концерт у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж», який продемонстрував високий розвиток культурно-мистецького життя нашого коледжу, відкрив та показав нові таланти та творчі перспективи.

Цьогоріч у мистецькому дійстві на конкурсній основі взяли участь майже десять різних виконавців - вокальних та хореографічних колективів, готували до виступу яких сім художніх керівників: Олеся Москалик-Загородня, Роман Видиш, Дмитро Загородній, Юрій Васенко, Оксана Івахів, Зеновій Головацький, хореографічний керівник Христина Антонів, з якою розробили і презентували свої номери два танцювальні колективи - «Візаві» та «Насолода».

За перебігом дійства спостерігав майже весь викладацько-студентський склад коледжу. Основна оцінкова робота належала створеній комісії журі, головою якої був Михайло Миколайович Крищук - член Національної спілки краєзнавців України, Національної спілки журналістів України, письменник, композитор, відмінник освіти України.

Голосіївська весна у 2018-му році продемонструвала кращі творчі розробки коледжу, показавши їх у найкращих опрацюваннях.

Настроєвий тон концерту формували ведучі - викладач культурології коледжу Василь Лещук та викладач історії Ірина Сметана. Першим і, мабуть, титульним номером «весняного свята» була пісня «Мамо, вечір догоря» у виконанні Лілії Слободної (в супроводі танцювальної композиції ансамблю «Візаві»). Феєричний настрій подарував студентський аматорський хор коледжу під керівництвом Олесі Москалик-Загородньої, які представили аж декілька пісенних композицій у хоровому виконанні. Підтримали високу ноту концерту й інші вокалісти: і глядачів, і журі неабияк вразило виконання пісень «Село моє» та «Ми одна родина» Наталії Лехняк; «Ой я знаю, що гріх маю» Анастасії Андрощук (керівник Роман Видиш); «Весна», яку виконала студентка коледжу Ольга Соловей (керівник Юрій Васенко), а також «Земле моя» у виконанні Тетяни Івахів (керівник Оксана Івахів).

Справжньою родзинкою концерту стали виступи чоловічого вокального ансамблю «Обрій» та жіночого тріо «Бережанка» (до складу тріо увійшли викладачі коледжу Наталія Юрчишин, Ірина Циган та Анна Юдіна), якими керує Зеновій Головацький.

Оригінальною була мистецько-хореографічна композиція «Плач Ярославни» у виконанні студенток коледжу Юлії Роман, Наталії Лехняк та Катерини Дубляниці (керівник Христина Антонів).

Кожен із презентованих номерів заслуговує на неабияку похвалу та творчу відзнаку. Саме над цим ретельно попрацювало журі конкурсу. Голова журі Михайло Крищук підвів підсумки, висловив корисні та справедливі ноти критики та похвали. Завершальну промову виголосила директор ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» Світлана Пилипишин, подякувавши усім учасникам, студентам, викладачам, журі та всім, хто доклав зусиль до цьогорічного фестивалю, який у цьому ж році співпадає із величною подією – святкуванням 120-ї річниці від заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, великого, потужного та завжди перспективного у науковому житті нашої держави ( як зауважила у своїй промові директор, університету).

Завершальною нотою дійства було фінальне звучання гімну НУБіП України, сенс слів і змістовна велич якого ще раз підкреслили, що наше свято, як завжди, завершилось черговими досягненнями, результативністю, тріумфом.

Степан Жеребецький