На завершення весни

ФІНАЛІСТИ ВІДОМІ
 
16 та 23 травня в футбольному календарі Бережанщини були відведені на півфінальні матчі Кубка району. 
Перші матчі ½ фіналу дали відповідь лише на одне питання: ймовірно, першим фіналістом стане команда «Хатки», яка на полі в Лісниках переконливо (6:3) перемогла господарів. тож аби «Лісники» вийшли до фіналу, вони повинні «сотворити» чудо. Та «чуда» не сталося: на запасному полі міського стадіону «Хатки» і вдруге розгромили своїх суперників – цього разу 4:1.
Другий учасник Кубка визначався в Куропатниках, куди до господарів завітала футбольна дружина з Лапшина. Сам матч засвідчив абсолютний паритет у техніці та тактиці команд. Та фортуна посміхнулась господарям: наприкінці першого тайму перший автограф в воротах Лапшина залишив І.Корнак, а на 60-ій хвилині А.Скуба подвоїв перевагу господарів. Треба зазначити, що гості не склали рук і на 89-ій хвилині відквитали один м’яч – гол на рахунку С.Дорецького. Тож другий фіналіст стане відомим лише після матчу-відповіді в Лапшині.
І цей матч видався напрочуд цікавим та багатим на моменти. Вже на 12-ій хвилині О.Решетицький вразив ворота гостей. До середини другого тайму гра вирівнялась, а на 61-ій хвилині А.Джуровський зрівняв рахунок, поціливши в дальню «шістку». Глядачі і футболісти вже чекали фінального свистка арбітра, а з ним і вихід Куропатник у фінал, та на 4-ій компенсованій хвилині (арбітр додав 3 хвилини, та через травму футболіста гостей фактично пройшло аж 5 хвилин компенсованого часу) М.Коржевич вдруге засмутив гостей і перевів гру в екстратайм. Обидві команди зайняли очікувальну позицію, чекаючи помилки суперника. Тому переможця у грі та фіналіста визначила серія післяматчевих 11-метрових штрафних ударів. Фортуна була більше прихильною до господарів, а перемогу їм приніс ветеран бережанського футболу В.Матвіїшин.
Тож 24 серпня у фіналі зустрінуться «Хатки» і Лапшин.
P.S. У середу, 26 травня, має відбутись спільне засідання учасників та організаторів першості району з футболу щодо вирішення кількості команд-учасниць та формули проведення змагань. Інформацію про цю зустріч читайте в наступному номері газети або на сайті газети.

ЗАБРАКЛО ДОСВІДУ…
 
З 18 до 21 травня на базі Львівського національного аграрного університету відбувались змагання з футболу за Програмою всеукраїнських спортивних ігор серед студентів ВНЗ І-ІV рівнів акредитації Мінагрополітики України. Цього року в когорті найсильніших виступали студенти БАТІ. 8 команд, поділених на дві групи, визначали учасників боротьби за призові місця та за «виживання». На жаль, нашим молодим копунам забракло сил та вправності (в першому матчі зіграли 0:0 з командою з Дніпропетровська, в другому – програли 0:4 господарям), а тому довелось в стиковому матчі відстоювати право в наступному році виступати в класі найсильніших. І з цим завданням вони впорались «на відмінно», перемігши студентів Львівської ветеринарної академії 3:0.
Не змогли показати високих результатів і «волейболісти-пляжники» на відбірковому етапі обласних змагань за Програмою обласних сільських сп
ортивних ігор. 17 команд, поділених на 4 групи, визначали фіналістів. В кожній з ігор в групі наші хлопці гідно боролись з суперниками, та на фініші віддавали перемогу. Тому як підсумок – останнє місце в групі і прощавайте усі шанси на високі пі місця.
 
i Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ