Свято у Вільховці

12 липня відбулася непересічна подія в бережанському спорті – футбольна команда «Вільховець» відзначала своє 10-річчя. З нагоди ювілею місцеві футболісти організували для односельців та гостей свято з концертною програмою, змаганнями, атракціонами та веселими іграми для дітей.
Розпочалося святкування з офіційного відкриття нового домашнього стадіону. Священник місцевої парафії отець Володимир освятив новобудову і подякував хлопцям з ФК «Вільховець» за їх вклад в життя місцевої громади. Після урочистого виконання Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували героїв, які загинули, захищаючи наш край.
Ювілярів привітали голова районної федерації футболу Нестор Колодка та директор БРЦФЗ «Спорт для всіх» Володимир Савочка. Окремо відзначили гравців команди, які є постійними учасниками воєнних дій на сході України – Ігоря Новіцького і Віктора Олійника.
Після урочистої частини вільховецькі футболісти в рамках чергового туру чемпіонату району приймали досвідчену команду ФК «Божиків». Вперте протистояння отримало розв’язку на останніх хвилинах матчу, коли захисник ФК «Вільховець» Андрій Цюпера карколомним ударом через себе приніс перемогу своїй команді 3:2.
Святкування продовжилось концертом за участю сільських молодих талантів. Дівчата читали вірші та співали пісні про Україну, про рідне село, згадували Героїв… Колишній гравець ФК «Вільховець», а зараз її відданий уболівальник, Роман Хованець заспівав кілька власних пісень про рідну команду. На завершення багаторічний капітан в минулому та представник команди Василь Лясковський подякував присутнім за підтримку команди. Ведучий свята Роман Хованець оголосив результати опитування вболівальників щодо визначення в різних номінаціях найкращих та найвідданіших гравців команди 10-ти сезонів.
Далі були конкурси і спортивні ігри, які вправно проводив Віктор Харишин, а діти разом з батьками брали в них участь. Молоді й дорослі чоловіки визначали найсильнішого у армспорті і піднятті гирі. Переможців нагородив головний суддя цих ігор – Василь Гоцул.
Найбільше потішило всіх присутніх змагання з перетягування линви. Окрім кількох команд дорослих та сильних чоловіків, у ньому взяла участь команда дружин футболістів і команда дітей «Сонечко». Цим двом «збірним» було дозволено необмежену кількість учасників. У фіналі дітвора виявилась набагато сильнішою за жінок, за що й отримала смачні подарунки. У конкурсі «пивоман» переміг Богдан Ухман, а у змаганні на перенесення жінок (дівчат) через футбольне поле, найспритнішим виявився герой ранкового футбольного матчу Андрій Цюпера з дівчиною Христиною.
В такому дружньому і веселому ритмі святкування десятиріччя команди ФК «Вільховець» продовжилось до пізнього вечора.

Ігор Цепкало, гравець ФК «Вільховець»