Кубок рік зберігатиме «Східний»

В День Соборності, що відзначають щороку 22 січня (в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році), відбулися вирішальні матчі чергового зимового турніру з міні-футболу, пам'яті Івана Гунька.
11 команд, що були розбиті на дві групи, 14 та 15 січня в матчах за круговою системою визначили дует команд кожної групи, які вийшли до головних ігор турніру.Вже традиційно одним з фаворитів турніру була команда «Хатки». Цьогоріч, потрапивши в групу «А», ця команда підтвердила статус фаворита, поклавши на лопатки усіх своїх суперників: 2:0 були здолані «Реал», «Мечищів» та «Лісники» і 5:0 - «Лисоня». Другим щасливчиком фінальної стадії турніру стала команда «Лісники», яка набрала порівно очок з командою «Лисоня», зігравши з ними 2:2, та випередила їх за додатковими показниками. 6 команд групи «Б», яка за складом виявилась набагато цікавішою, до останнього матчу визначали двох претендентів на вирішальні матчі.
Якщо би до початку турніру хтось спрогнозував вихід у фінальний турнір команди «Волиця», то його прогноз назвали б, напевне, дуже дивним. Але футбол взимку тим і цікавий, що тут перемагають ті команди, які до останньої секунди гри борються на полі. І саме цим запам'ятався колектив, який подолав сітку турніру на груповому етапі без втрат – «Волиця». 14 січня ця команда 3:1 перемогла «Тростянець» і 1:0 своїх територіальних сусідів з Курян; 15 ж січня всі свої переможні поєдинки закінчили з рахунком 2:1: проти команд «Ветерани», «Куропатники» та «Східний». Саме перемога лідера групи над ще одним фаворитом турніру – командою «Східний» - зробила останній матч в групі - «Східний» - «Куропатники» - надзвичайно принциповим: переможець матчу ставав другим учасником фінальної стадії турніру. А вирішив долю другої путівки від цієї групи до фіналу курйозний м'яч, що влетів у ворота номінальних гостей вже в дебюті поєдинку – 1:0.Перший півфінал («Хатки» - «Східний») більшість вболівальників справедливо (як з'ясувалося потім, вболівальники не помилилися) назвали фіналом турніру. Після 1:1 в основний час (за «Хатки» забив Ігор Твардовський, за «Східний» - Сергій Клюшніченко) в серії пенальті сильнішими стали хлопці зі «Східного». Напруженим був і другий півфінал – «Лісники» - «Волиця», долю якого вирішив автогол гравця з Лісник.У матчі за третє місце сильнішими виявилися «Хатки» в серії пенальті (2:2 в основний час, причому саме І.Твардовський врятував свою команду від сенсації турніру).
А переможцем турніру став «Східний», який 6:0 переміг головну сенсацію турніру – команду «Волиця».Переможець нагороджений грамотою та кубком, призери – грамотами. Кращим гравцем турніру став Сергій Клюшніченко, кращим воротарем – Марко Мручок з команди «Волиця».