В Бережанах готуватимуть чемпіонів з греблі на байдарках

Новий амбітний проект започаткували в Бережанській школі-інтернаті – вихованців навчатимуть греблі на байдарках. Тренуватиме дітей чемпіонка Європи, майстер спорту України, уродженка Бережанщини Марта Сеньків.


За словами директора закладу Михайла Старка, проект має неабияку підтримку і на місцевому, й на загальноукраїнському рівнях. Скажімо, місцевий Клуб рибалок, що опікується ставом, не тільки виділить на березі приміщення для зберігання байдарок, а й планує у майбутньому докластися до виїздів на обласні та всеукраїнські змагання. Тернопільський комплекс «Алігатор» сприяє, аби діти, які займатимуться греблею, спершу навчилися плавати з професійним тренером в аквапарку. Днями Михайло Старко їде до Києва за байдарками. Підтримку малим веслувальникам обіцяють також у Львові, Дніпрі, Білій Церкві.

Діти займатимуться в трьох групах. Дві сформуємо з вихованців інтернату, до третьої запросимо охочих з міських шкіл. Плануємо, що підготовчий етап завершиться у першій декаді травня, й тоді розпочнуться повноцінні тренування, – каже Михайло Старко.

Джерело: ТЕРЕН.in.ua