Свято футболу в Бережанах

1 травня, в наступну після Великодня неділю, яку ще за народним календарем називають Провідною, що цього разу співпала з Днем міжнародної солідарності трудящих, в 10 населених пунктах області відбулись матчі ІІ туру першості області з футболу.

В цей день на міському стадіоні міста Бережани відбулось урочисте відкриття футбольного сезону – ФК «Бережани» приймали гостей з ФК «Шумськ».

Після підняття Державного прапора України та прапора змагань капітанами команд під звуки Державного гімну з привітальним словом до вболівальників та футболістів обох команд звернулися голова Бережанської РДА Ярослав Тринька, заступник голови Бережанської райради Роман Висоцький  та міський голова Бережан Володимир Музичка, побажавши учасникам змагань високих місць та яскравих перемог, а вболівальникам яскравих вражень від футбольних баталій.

 

А далі був сам матч. Зі свистком арбітра матчу бережанці  заволоділи ініціативою, методично турбуючи воротаря гостей ударами з різних дистанцій. А гол господарі забили після вдалої передачі Віталія Буняка на Миколу Коржевичу. І надалі володіючи ініціативою, команда з Бережан пропустила прикрий гол – воротар Степан Найчук повторив «подвиг» Дениса Бойка з київського «Динамо» та Ікера Касильяса з іспанського «Реалу», невдало зігравши на виході поза межами карного майданчика (не влучив по шкіряній кулі) і нападник гостей Сергій Золотун закотив смугастого в порожні ворота.

Та надалі все стало на свої місця: Олег Матвіїшин, двічі Ігор Швець, Борис Кучинський та тричі Микола Коржевич довели рахунок до непристойного для гостей. На все, що спромоглися гості, – м’яч від того ж Сергія Золотуна. Тож закономірна перемога ФК «Бережани» 8:2 і перше місце в турнірній таблиці. 

Після закінчення гри Нестор Колодка – голова Бережанської федерації футболу - вручив цінні призи кращим гравцям матчу в складі двох команд: в ФК «Бережани» приз отримав Ігор Швець, в ФК «Шумськ» - Сергій Золотун.

На фото: Нестор Колодка вручає призи кращим гравцям: Сергію Золотуну з ФК «Шумськ» та Ігорю Швецю з ФК «Бережани».  

 

Відзначили і автора першого м’яча в ворота суперників в домашній грі у складі бережанців: ПрАТ СК Уніка, Бережанське відділення в особі директора Олега Голембйовського вручила автору першого голу Миколі Коржевичу приз.

 

На фото: Олег Голембйовський директор ПрАТ СК Уніка, Бережанське відділення, вручає приз Миколі Коржевичу з ФК «Бережани», автору першого домашнього голу в чемпіонату області. 

Особливу подяку команда і тренери складають спонсорам, що постійно підтримують команду, зокрема БМГО «Рідне місто».

Хочеться сподіватися, що й надалі спонсори будуть допомагати команді, яка, без сумніву, при нормальному і вчасному фінансуванні буде боротися за найвищі місця в першості області.

Степан ЖЕРЕБЕЦЬКИЙ