Важливі рішення Бережанської міської ради

 22 і 27 листопада 2013 р. відбулися чергові засідання ХХІ сесії Бережанської міської ради.


Спершу депутати пом’янули померлих від голодомору 1932-1933 рр. хвилиною мовчання.

Попросивши 5 хв. для розгляду питання «різне», депутат Я.Костів зауважив, що з базару на тротуар по вул. Тернопільській (біля магазину «ABC») з водовідвідних труб течуть каналізаційні стоки, і ніхто на це не реагує. Депутати підтримали пропозицію розібратися з даним питанням, а в разі неможливості вияснення винних - залити труби монтажною піною. Щодо аварійності центрального входу в будівлю Ощадбанку (вірніше, Управління юстиції), Я.Костів рекомендував скласти комісію й оштрафувати винних або ж скинутися по кілька гривень, щоб «залатати ці діри»; В.Музичка запропонував на наступну сесію запросити керуючих районних відділень Ощадбанку і Управління юстиції. Наболіле усім питання про Бережанський став (засміченість території, незаконні забудівлі, проблеми з документами, боязнь жителів міста прогулюватися набережною тощо) та його орендаря І.Здирка залишилося без обговорення (мабуть, міська рада не має впливу на дане питання – ред.). На питання заїзду в центр міста (зокрема на площу Ринок) депутати рекомендували зробити його «погодинним» - вказати час, коли підприємці матимуть право розвантажувати товари. По питання центральної районної лікарні Я.Костів нагадав депутатам, що районна рада, районна адміністрація і міська рада працюють як «лебідь, рак і щука» – кожен тягне щось собі – ті панелі, ті ще щось…

На запитання депутата О.Кізімовича: «Хто встановлює дорожні знаки в Бережанах?» мер пояснив, що рішення про місця встановлення приймає виконком міської ради (за погодженням з ДАІ), а встановлює комунальна служба.
Щодо ремонту годинника міської Ратуші, В.Музичка повідомив, що ДІАЗ має програму його ремонту, його директор В.Зорик підготував відношення і зараз шукає людей, які б розробили кошторис – аж тоді міська рада зможе виділити кошти на ремонтні роботи.

Депутат І.Раєвський зауважив, що в місті невчасно вмикається освітлення вулиць, внаслідок чого вже були небезпечні випадки, та подав ідею відновити діяльність ДНД.

Зрозумівши, що наболілих питань ще багато, мер закликав повернутись до порядку денного і секретар міської ради П.Гончар зачитав звернення від міських депутатів до депутатів Верховної Ради щодо питання «євроінтеграції» (яка була прийнята одноголосно) та оголосив про народне віче, яке збиратиметься по цьому ж питанню на міській площі в неділю, 24 листопада.

Другим питанням був «Звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2013 р.», зачитаний незмінним голосом (і не завжди зрозумілими словами) незмінного головного бухгалтера міської ради Л.Банах. Обговоренням бюджету стало замороження діяльності міської ради Казначейством, яке не проводить жодних платіжних документів, окрім зарплати й нарахувань на неї - зараз навіть на дитяче харчування в садочках коштів не переводять! Депутати затвердили Звіт про виконання міського бюджету за 9 місяців 2013 року: по доходах у сумі 8.043.807,51 грн., в тому числі: загального фонду – у сумі 5.909.557,10 грн.; спеціального фонду – у сумі 2.134.250,41 грн.; по видатках у сумі 8.143.466,19 грн. в тому числі: загального фонду – у сумі 6.279.874,06 грн. ; спеціального фонду – 1863592,13 грн.

Потім мер надав інформацію щодо заборгованості зі сплати за землю підприємцем І.Здирком: «Міська рада склала відповідні акти і передала в райдержадміністрацію, проте звідти нема жодної відповідної дії»…

Районна кримінальна виконавча інспекція державної пенітенціарної служби звернулася з проханням надати в оренду частину приміщення колишнього військкомату (площею 19,4 кв.м., ціною 240 грн. за 1 кв.м. в рік) і отримала підтримку депутатів.

БМОКП «Господар» звернулось за дозволом списання сміттєвоза та зміну статусу службової комунальної квартири, проте отримало дві відмови.

Прохання райвідділу міліції щодо виділення коштів на ремонт будівлі та на придбання оргтехніки і меблів теж залишилося без депутатської підтримки. Така ж участь очікувала і метеостанцію щодо зняття їхнього будинку з балансу БМОКП «Господар».

Розглянувши лист відділу культури, національностей, релігії і туризму РДА «Про відкриття штатної одиниці керівника хору «Глорія» при міському будинку культури «Просвіта», депутати погодилися на фінансування даної посади, оскільки адміністрація обіцяла надавати відповідні субвенції.

Прохання ясел-садку «Ромашка» щодо виділення коштів на ремонт приміщення та закупівлю меблів і обладнання депутати вирішили задовольнити під час формування бюджету на наступний рік.

Оскільки у 2014 році Музей Книги відзначатиме свій 30-літній ювілей (під час якого буде проходити 2-й регіональний фестиваль «У храмі Книги»), депутати вирішили під час формування бюджету виділити відповідні кошти (3 тис. грн.).

Питання зменшення суми пайової участі в інфраструктурі міста підприємцю, який встановив «надзвичайно красивий паркан, який стане окрасою міста» та замостив бруківкою тротуар і захід до свого приміщення (навпроти будівлі суду) на загальну суму понад 25 тис. грн., після довгих і бурних обговорень, отримало підтримку лише в сумі 100 кв.м. бруківки. (До речі, ніхто з присутніх не згадав про те, що який-не який паркан таки був, тож підприємець був зобов’язаний його встановити – ред.).

Щодо проекту землеустрою по відведенню понад 13 тис. кв.м. земель колишньої меблевої фабрики та встановлення орендної плати, виступив представник заявника - київської фірми: «Попри те, що чиновники в Бережанах чомусь не могли поставити підписи на паперах (тож прийшлося йти напряму в Міністерство), в литовських інвесторів ще є бажання зробити тут супермаркет». Директор ДІАЗу В.Зорик виразив здивування, чому він не був запрошений на засіданні комісії по даному питанні і просив відкласти: «Адже це територія біля самого замку і потрібне наше погодження», проте депутати таки проголосували за розбудову даної території.

Київська фірма «Українська енергетична група», яка роками не платила за територію колишнього заготзерна (площею 4,4 га), нарешті вирішила підписати договір оренди з міською радою, проте просила встановити мінімальних 3 відсотки. Після емоційного обговорення, депутати вирішили задовольнити прохання з максимальними 12 відсотками й терміном оренди на 1 рік.

Потім депутати одноголосно відмовилися від «підозрілого» договору по вивезенню сміття на неіснуючий сміттєпереробний завод у Рогатині.

Розглянувши подання районного прокурора по трьох попередньо прийнятих рішеннях, сесія вирішила прийняти їх до відома й направити на розгляд комісій.

Серед «земельних» цікавим виявилося питання виділення землі колишнього стадіону інтернату для будівництва майбутньої спортивної школи міста.

Враховуючи, що частина депутатів розійшлася і не стало потрібної для голосування кількості, сесія продовжила свою роботу 27 листопада 2013 р.

Б.І.

Бережанська міська рада Тернопільської області VІ скликання, ХХІ сесія (ІІІ засідання)

РІШЕННЯ № 766 від 22 листопада 2013 р.

Про заяву депутатів Бережанської міської ради

Розглянувши звернення депутатів Бережанської міської ради, на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бережанська міська рада В И Р І Ш И Л А:

1. Прийняти заяву депутатів Бережанської міської ради VI скликання «Про недопущення зриву підписання  Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом» (додається).

2. Доручити секретарю Бережанської міської ради Гончару П.В. заяву та рішення опублікувати у засобах масової інформації та розмістити на офіційному сайті Бережанської міської ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Музичку В.Я.

 

ЗАЯВА депутатів Бережанської міської ради

Про недопущення зриву підписання  Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом

Ми, депутати Бережанської міської ради, висловлюючи волю жителів м. Бережани, сіл Лісники та Рай, звертаємося до керівників держави у найкоротші терміни здійснити кроки, які б підтвердили прагнення України дотримуватись положень про асоціацію із Європейським союзом, включаючи повагу до принципів демократії, прав людини, фундаментальних свобод та верховенства права.

Ми вимагаємо від Президента України та Голови Верховної Ради України:

1. Зважено підійти до ситуації та врахувати волю переважної більшості українців.

2. Не потурати примхам східних сусідів та невідкладно прийняти закони, які дозволять на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р. підписати Угоду про асоціацію.

3. У зв’язку із незаконним рішенням Кабінету Міністрів «Про призупинення підготовчих заходів для підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом» відправити Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. у відставку, у зв’язку з  порушенням Закону України «Про основні засади внутрішньої і зовнішньої політики України».

Зрив підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом ми розцінюємо як зраду національних інтересів України.

Звертаємось до  громадян міста усіма способами підтримувати та сприяти європейському курсу України.

Слава Україні! Героям Слава!

Прийнято на двадцять першій сесії Бережанської міської ради VI скликання 22 листопада 2013 р.

 

Бережанська міська рада Тернопільської області VІ скликання, ХХІ сесія (ІVзасідання)

РІШЕННЯ № 785 від 27 листопада 2013 р.

Про встановлення прапора Європейського Союзу на щоглі біля пам’ятника Т.Шевченка

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», висловлюючи підтримку Бережанської міської ради підписання Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Бережанська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

1. Підняти на щоглі біля пам’ятника Т.Шевченка в м. Бережани поряд з Державним Прапором України прапор Європейського Союзу.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради Гончара П.В.

Міський голова Музичка В.Я.

Від редакції: Того ж дня рішення № 785 було виконано: