Разом розвиваємо Бережани

 
Минуло майже півроку з того часу, як Юрій Бойків відвідав колись рідне місто та здійснив певні кроки для вдосконалення життя бережанців в освітній та спортивній галузі. Вляглися емоції, викликані цією поїздкою, тож через призму часу спробуємо проаналізувати, чи справдилося те, на що пан Юрій надіявся і чи має він намір й надалі з віддалі працювати на благо Бережан (розмова відбувалася у скайп-режимі).
Нагадаємо читачам, що ти був в Бережанах в травні 2015 року. Якою була мета твого візиту?
Метою мого візиту було відвідати друзів і знайомих, а також подивитися на рідне місто, гімназію, в якій навчався, поспілкуватися з вчителями й, якщо буде потрібно, допомогти в покращенні організації навчального процесу. Також були деякі бізнес-справи, так що поїздка була цікавою і потрібною. Крім того, як колишнього активного учасника спортивного життя (займався у спортивній школі в секції футболу) мені цікаво було дізнатися про рівень розвитку футболу на Бережанщині й як молоді хлопці, що тепер займаються в спортивній секції футболу, мають змогу брати участь в спортивних змаганнях.
Ти говориш про підтримку освіти і спорту. А на кого ти покладаєш здійснення твоїх задумів? І що це за «деякі бізнес-справи»?
Першим моїм кроком, який я здійснив разом з дружиною, було виділення значної суми грошей Бережанській гімназії імені Богдана Лепкого на придбання комп’ютерів, підручників і технічних засобів для вивчення іноземної мови, покращення інфраструктури гімназії. Для вчителів англійської мови ми організували поїздку на TOEFL-test, щоб вони перевірили свій рівень володіння англійською мовою.
Також ми на 70% проспонсорували ФК «Бережани», який виступає в чемпіонаті області, закупивши якісну доігрову форму й забезпечуючи вчасну виплату добових та преміальних. З ініціативи моєї сім’ї й людей, які підтримують й працюють на розвиток спорту, забезпечуємо в значній мірі фінансування дитячої футбольної команди двох вікових груп (це 50 дітей), котрі виступають в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України. Разом з хлопцями, що входять до молодіжної громадської організації «Навігатор», ми організували конкурс з інвестицій в малий та середній бізнес Бережанщини «Бережани – місто можливостей».  Конкурс закінчився і виявив переможця, який скоро отримає першу бізнес-інвестицію в свій бізнес-план.
Все, що я роблю для рідного міста, роблю з метою сприяти розвитку Бережан і щоб люди повірили в себе і в своє майбутнє.
Я тішуся тим, що є така команда молодих хлопців, які об’єднані в МГО «Навігатор» (Андрій Бевсюк, Олег Венчур, Степан Жеребецький, Іван Лахоцький), й активно і рішуче допомагають Бережанам розвиватися в європейському напрямку.
Давай поговоримо трохи про можливість впливати молодих людей на розвиток міста через залучення їх до органів влади. 25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Яким, на твою думку, має бути міський голова Бережан?
Звичайно, молоді люди, тим більше з прогресивним мисленням і ідеями, мають бути залучені до управління містом. В який спосіб – це вже вирішувати їм самим і тим, хто їх оточує, тобто мешканцям міста. Щодо людини, яка б могла стати мером: ця людина повинна мати конкретний план дій, йти на вибори з командою однодумців, які б були компетентними в тій галузі, за яку відповідатимуть, обійнявши керівну посаду в органах влади, незалежно від партійної приналежності, бути чистою й вести прозорий бюджет міста.
Виходячи з твоїх суджень, можливо, ти підтримуєш якусь конкретну кандидатуру на пост міського голови Бережан?
Я не підтримую жодного кандидата, тому що ні з ким не говорив конкретно про розвиток міста і не аналізував їхні ідеї. Мав нагоду говорити лише по скайпу з паном Верехом, і мені дуже сподобались його ідеї. Тому сподіваюся, що пан Верех, якщо стане новим мером Бережан, зможе їх втілити в життя. Якщо ж переможе інший кандидат, то маю надію, що ця людина вислухає В’ячеслава Вереха, тому що ідеї його досить прогресивні та неординарні.
І насамкінець. Чи буде в подальшому Юрій Бойків допомагати (і фінансами, і порадами) громаді міста Бережани? В яких напрямках буде ця допомога?
Моя допомога буде в двох напрямках: освіта та розвиток бережанських шкіл та інвестиції в малий і середній бізнес. Тут я найменш зацікавлений в зиску і хочу своїми такими кроками змінити настрій міста Бережани, допомогти людям повірити в себе і почати розраховувати на власні сили: і у вирішенні власних проблем, і у вирішенні проблем міста, і в розвитку економіки, спорту, культури.
Дякую за можливість поспілкуватися.  Чекаємо від нас усіх плідної праці для розвитку міста.
Щиро на це сподіваюсь. Готовий завжди допомагати ініціативним людям!
Надія Коковська, БРМГО «Гімназія»