Вдалий політ на Дирижаблі Джоуля

 

На початку літа команда відважних друзів Роман Перунов, Алла Соколовська, Мар’яна Мороз, Ярослав Стефанюк та Мар’яна Наливайко-Лозинська об’єднались з ідеєю створення літнього наукового табору «Дирижабль Джоуля».

Для табору було обрано мальовничу локацію - територію лабораторії біології та екології «Голицький біостаціонар» Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка в с.Гутисько Підвисоцького старостинського округу Нараївської територіальної громади Тернопільської області.


Дякуємо колективу Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка, який максимально сприяв в організації таборування (забезпечення локації табору, проведення тематичних занять з хімії, фізики та біології, екскурсій по території ботанічного заказника):

- Богдану Буяку – ректору, доктору філософських наук, кандидату історичних наук, професору кафедри філософії та суспільних наук, члену-кореспонденту НАПН України по відділенню загальної педагогіки та філософії освіти;

- Надії Дробик — декану факультету, професору, доктору біологічних наук;

- Наталії Міщук — доценту кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін;

- Руслану Яворівському — завідувачу лабораторії морфології та систематики рослин – гербарій;

- Віталію Барановському — кандидату хімічних наук, доценту, завідувачу кафедри хімії та методики її навчання;

- Галині Тулайдан — кандидату хімічних наук, доценту кафедри хімії та методики її навчання;

- Сергію Мохуну кандидату технічних наук, доценту, завідувачу кафедри фізики та методики її навчання;

- Павлу Чопику асистенту кафедри фізики та методики її навчання;

- Сергію Крижановському та Віталію Федачківському — старшим лаборантам кафедри фізики та методики її навчання;


Особливо дякуємо Наталії Созанській - завідувачу лабораторії біології та екології «Голицький біостаціонар» та її колективу за безпосередню допомогу в організації та забезпечення благоустрою.

Найсильнішу підтримку ми відчули від керівництва Нараївської сільської ради, тому щиро дякуємо:

- Євгену Здебському голові Нараївської об’єднаної територіальної громади,

- Володимиру Вишнівецькому першому заступнику голови,

- Наталі Бідулі начальниці відділу освіти, культури, спорту, молодіжної та соціальної політики Нараївської сільської ради. Колектив Нараївської ОТГ надав значну фінансову підтримку для організації табору, автобус для проведення екскурсії, допоміг методично з документальним забезпеченням.


Дякуємо й Ігорю Голембйовському — старості Підвисоцького округу за вивіз сміття, сприяння в організаційних питаннях на території села.

Дякуємо завідувачці сільського клубу Тетяні Іляш за можливість проводити заняття в клубі.

Дякуємо колективу ТОВ "МегаКом" за спонсорську допомогу – встановлення обладнання та забезпечення доступу до мережі Інтернет.

Дякуємо Студії друку "Print-Ti" за якісний друк банерів, прапорів та командних браслетів.

Дякуємо Світлані Тихій — керівниці регіонального офісу СГ "ТАС" за кваліфіковане страхування учасників табору та спонсорську підтримку.

Дякуємо Володимиру Якиміву за фінансову підтримку табору, транспортування, та подарунок – справжнісінький космічний супутник.

Дякуємо Андрію Якиміву за якісний друк і транспортування.


Дякуємо виховникам:

- Аллі Соколовській – за командні комунікативні стратегії учасників: настільні ігри, таборова пошта, гра «Таємний друг», заняття на баланс-борді та ін.;

- Роману Перунову – за проведення спортивних змагань з волейболу, настільного тенісу, футболу, організацію ігор з фінансової грамотності: «Лісові комерсанти» та «Життєвий капітал», ігор з розвитку цінностей «Гра сенсів»;

- Мар’яні Наливайко-Лозинській – за проведені заняття та інформаційний супровід діяльності табору;

- Мар’яні Мороз – за майстер-класи з фотографування, тексильної графіки на футболках, мультиплікації, швидкочитання;

- Ярославу Стефанюку – за заняття з робототехніки, дисциплінування табору;

- Віктору Перфецькому – за організацію ватрових занять;

- Тарасу Рутковському – за організацію майстерок з розробки комп’ютерних ігор;

- Надії Головчук та Ірині Качмарик – за проведення цікавих занять та квестів з англійської мови;

- психологу Тетяні Вовк – за проведення тематичних ігор;

- Ігорю Грицишину – за проведення занять з радіозв’язку;

- Ростиславу Ухману, викладачу-методисту ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» – за видовищні заняття з фізики та астрономії.

Дякуємо нашому найціннішому медику – Ользі Макух, яка забезпечувала здоров’я дітей.


За дуже цікаве дозвілля з дактилоскопією та іншими пізнавальними речами дякуємо Ростиславу Степанчаку — інспектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції, Ірині Голод — старшому дільничному офіцеру поліції сектору превенції капітану поліції, Вікторії Цімерман — курсанту львівського державного університету внутрішніх справ, рядовому поліції. Також вдячні управлінню патрульної поліції в Тернопільській області та ГУНП в Тернопільській області за неймовірні заняття з поліцейськими Тернопілля.

Дякуємо Надії Заремблюк — фахівцю з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Бережанської районної філії Тернопільського центру зайнятості за пізнавальні заняття з профорієнтації.


Дякуємо колективу ГО «Центр науки Тернополя»: Михайлові Сиротюку, Андрію Пальчику, Валерії Хориняк і Андрій Леськів за цікаві командні заняття в стилі наукових пікніків.

Також дуже змістовною була гутірка з журналістами «UA: Суспільне».

Цікавий час на таборі діткам забезпечили Олеся Хмелик — менеджер ГО "Будуємо Україну разом" в Тернопільській області, а також волонтери БУР: Назар Боровець, Вікторія Маркович, Анастасія Сичова.

Дякуємо команді волонтерів табору: Максиму Трачу, Олександру Коломійцеву, Олександрі Стець, Ангеліні Шкляр, Галині Гарасимів, Вікторії Вдовин.


Дякуємо за сприяння в забезпеченні кухні табору: гуртовні родини Головацьких, Анатолію Будю — директору ПП «Агроспецгосп», Роману Коліснику – старості Жуківського старостинського округу Бережанської ОТГ, Степану Лещуку – директору ТОВ «Крона», Ірині Багрій, магазину «Овочі» (п/п Андрій Матвіїв). Вдячні за допомогу на кухні поварці школи с.Підвисоке Лесі Кашарабі.

Дякуємо Андрієві та Наталії Білик за надану спонсорську допомогу будівельними матеріалами для облаштування санвузла.

Дуже дякуємо за фінальні призи учасникам табору Видавництву "Ранок", Ірині Ковальчук — директору та засновнику Школи швидкочитання і розвитку пам’яті «PRANA».

Найбільше ми вдячні активним діткам за участь у таборі та їх батькам за розуміння і підтримку!

Команда табору «Дирижабль Джоуля»

Більше фото тут: https://www.facebook.com/groups/1289718691445500